Harpon mõrvas keraamilise noaga neli kolleegi pärast tööalaseid probleeme naiskolleegidega. Harpon ise lasti maha, vahendab Daily Mail.

Sündmused leidsid aset eile Pariisi ajaloolises politseiprefektuuris Jumalaema kiriku vastas.

Uurijad ei välista võimalikku terrorimotiivi.

Rünnakus hukkus üks naine ja kolm meest.

Alates 2003. aastast prefektuuri IT-osakonnas töötanud Harpon oli hiljuti saanud naisülemuse käest noomida keeldumise pärast naistega suhtlemisest, teatas väljaanne Actu17.

Pärast rünnakut otsis terrorismivastane politsei läbi Harponi korteri Gonesse’i eeslinnas. Vahistati Harponi naine Iham. Uurimisega kursis olev allikas ütles, et rünnaku iseloom vastas Islamiriigi ja Al-Qaidaga seotud terroristide rünnakute omale.

„Ma tunnen seda meest. Ta töötas IT-s ja tal oli pikaajalisi probleeme ülemusega. Ta pussitas teda esimesena ja siis kolleegid sekkusid ja neid pussitati ka. Mulle öeldi, et siis sai ta enda kätte tulirelva,” rääkis Prantsusmaa politseinike ametiühingu esindaja ajalehele Daily Telegraph.

Lapsest peale kurt olnud Harpon oli algselt pärit Prantsusmaa ülemereterritooriumilt Martinique’ilt, mis asub Kariibi meres.

Alates 2014. aastast oli Harpon abielus ja 2018. aastal pöördus ta enne esimese ühise lapse sündi naise usku.

Kolleegide sõnul oli Harpon varasemalt usaldusväärne töötaja, kellel olid kõik juurdepääsuload, ja ta polnud varem mingeid probleeme tekitanud.