Esimeses saates räägivad Eesti Päevalehe välistoimetuse ajakirjanikud Kadri Veermäe ja Kaarel Kressa ning arvamustoimetaja Krister Paris kõigepealt sellest, mida arvata Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi lubaduse kohta anda Donbassile autonoomia, kui seal toimuvad enne vabad valimised. Kas Ukraina ja Venemaa liiguvad tõesti rahule lähemale või astub Zelenskõi Venemaa seatud lõksu?
1x
00:00

Sealt liigume edasi USA presidendi Donald Trumpi vastu alustatud tagandamismenetluseni, mis sai samuti alguse just Zelenskõiga peetud telefonikõne ilmsiks tulnud detailidest. Kuna praegu tundub, et USA senatis Trumpi tagandamiseks vajalikku toetust kokku ei saada, siis mida demokraadid sellest protsessist üldse võita loodavad?

Lõpetuseks paar sõna ka Hiinast, kes tähistas sel nädalal rahvavabariigi 70. sünnipäeva, jätkab vägikaikavedu Hong Kongi meelevaldajatega ja tugevdab samm-sammult oma globaalset mõjujõudu. Mil määral jätkub Euroopal keerukate majandus- ja julgeolekuküsimuste kõrval jõudu ka euroopalike väärtuste eest seismiseks?

Lisamaterjali: