Kohaliku aja järgi umbes kella 13 ajal olevat ründaja suundunud politsei peakorterisse ja otse oma kontorisse, kus ta hakkas kolleege noaga ründama. Ta pussitas kahte inimest kontori kahes ruumis ja kahte naist trepil, enne kui üks politseinikest ta hoone sisehoovis maha laskis, teatas Prantsuse meedia.

Kokku sai surma kolm meest ja üks naine, ütles Pariisi prokurör Remy Heitz ajakirjanikele. Viies inimene sai rünnaku tagajärjel eluohtlikke vigastusi. Politsei peakorter asub oluliste vaatamisväärsuste läheduses, nende seas on ka Jumalaema kirik.

„Politseinikud jooksid paanikas ringi,” ütles ajalehele Le Parisien mees, kes oli rünnaku hetkel politsei peakorteri sisehoovis. „Mind üllatas, et ma kuulsin laske, sest see ei ole koht, kus midagi sellist võiks kuulda. Ma arvasin kõigepealt, et see oli enesetapp, sest neid on hetkel palju,” lisas ta.

Sündmuskohta külastasid pärast rünnakut nii president Emmanuel Macron, peaminister Edouard Philippe kui ka siseminister Christophe Castaner.
Siseministri sõnul oli ründaja näol tegemist 45-aastase IT-spetsialistiga, kes oli töötanud Pariisi politseis 16 aastat. Ametnike kinnitusel töötas mees politsei luureüksuses.

Castaner’ sõnul polnud mingeid märke, mis oleksid võinud rünnaku kavatsusele viidata ja tegemist oli eeskujuliku töötajaga.
Teadaolevalt oli mehe ja tema juhi vahel pingeid, ütles politsei ametiühingu esindaja Christophe Crepin. „Ma ei usu, et see on terroriakt,” ütles Franceinfo raadiole Crepin, kes oli ründajaga tuttav.

Rünnak järgnes haruldasele kogu Prantsusmaad hõlmavale politseistreigile, millega tuhanded Pariisi politseinikud protestisid kasvava politseivastase vägivalla, ressursside piiramise ja pensionireformi vastu.