Niinistö seisis kogu selle aja liikumatuna, aga ei suutnud siiski Trumpi raevupurske ajal kontrollida oma silmi, mis välkusid ja suurenesid vastavalt emotsioonidele, vahendab AFP.

Trump nimetas demokraatide presidendikandidaadiks pürgivat endist asepresidenti Joe Bidenit ja tema poega üdini korrumpeerunuks („stone cold corrupt”). Tagandamisjuurdluse põhjustas Trumpi telefonivestlus Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga, milles Trump nõudis Bideni ja tema poja uurimise alla võtmist.

Suurema osa oma raevust suunas Trump esindajatekoja luurekomitee esimehele Adam Schiffile, nimetades teda silmakirjalikuks Schiffiks („shifty Schiff”) ja põhjakihiks ning teatas, et Schiff peaks häbiga tagasi astuma, vahendab BBC News.

„Ausalt öeldes peaksid nad uurima teda riigireetmise pärast,” lisas Trump.

Trump teatas ka, et usub, et Schiff aitas kirjutada vilepuhuja kaebuse tema ja Zelenskõi vestluse kohta.

Trump püüdis kaebust diskrediteerida, öeldes ajakirjanikele, et ainult „legitiimseid” vilepuhujaid peaks kaitsma.

„See riik peab välja selgitama, kes see isik oli, sest see isik on minu arvates spioon,” ütles Trump.

Trump nimetas kogu juurdlust pettuseks ja petturlikuks kuriteoks Ameerika rahva vastu. Samas kinnitas ta, et teeb kongressiga alati koostööd.

Trump teatas, et on neid, kes arvavad, et ta on väga stabiilne geenius, ja ütles, et alustab ilmselt palju kohtuasju nende vastu, kes osalesid Venemaa presidendivalimistesse sekkumise juurdluses.

Kui üks ajakirjanik talle survet avaldas, ütles Trump: „Ära ole ebaviisakas.”

Enne seda oli Trump raevutsenud kõige mõjukama valitud demokraadi, esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi ja Schiffi peale Twitteris ja süüdistanud demokraate keskendumises mingi pasa peale („bullshit”).

„Mitte Midagi Tegevad Demokraadid peaksid keskenduma meie Maa ülesehitamisele, mitte raiskama kõigi aega ja energiat PASA peale, mida nad on teinud alates sellest, kui mind valiti 2016. aastal ülekaalukalt, 223-306. Otsige seekord parem kandidaat, teil läheb seda vaja!” kirjutas Trump.

Trumpi sõnul peaks Pelosi keskenduma oma linnale San Franciscole, mida Trump nimetas kodutute „telklinnakuks”.