Kui peaaegu kõik hääled olid loetud, oli Kurzi partei kogunud rohkem kui 37 protsenti häältest, mis ületab selgelt eelmistel valimistel kogutud 31 protsenti.

Konservatiivide eelmine koalitsioonipartner, paremäärmuslik Vabaduspartei (FPÖ) on saanud umbes 16 protsendi valijate toetuse, mis tähendab suurt langust.

Tänaste valimisteni viis skandaal, mis kukutas võimult eelmise Kurzi valitsuse ja viis kohalt koalitsioonipartnerist FPÖ esimehe Heinz-Christian Strache.

Austria asekantsler Strache tabati lubamas riigihangete võite naisele, kes esitles end Vene oligarhi õetütrena.

Skandaal sai ajakirjanduses nime "Ibiza afäär" - seda Hispaania saare järgi, kus salakaameravideo salvestati.

Tänaste valimiste järel loodab FPÖ uue juhi Norbert Hoferi juhtimisel taastada parempoolse koalitsiooni Kurziga, kes juhib endiselt konservatiivset Rahvaparteid.

Kuigi Kurz jagab FPÖ-ga karmi rändevastast poliitikat, võib endine kantsler otsustada hoopis kolmikliidu kasuks koos roheliste (said umbes 14 protsenti häältest) ja liberaalse Neose parteiga (7 protsenti) - see oleks esimene kolmikliit Austrias.

Suurt koalitsiooni sotsiaaldemokraatidega (SPÖ, 22 protsenti) peetakse ebatõenäoliseks Kurzi ja vasaktsentristide juhtkonna kehvade suhete tõttu, ütles BBC Viinis asuv korrespondent Bethany Bell.