Läti politsei ülem Ints Ķuzis ütles eile, et kuritegu toimus turbarabas, kus töötas kaks turbatöötlemisettevõtte töötajat. Samas ettevõttes oli varem töötanud ka 62-aastane kahtlusalune.

Üleeile kella 16 ajal sai politsei teate, et Madona omavalitsuse rabast leiti teineteisest umbes 500 meetri kauguselt kaks tulirelvahaavadega surnukeha. Üks oli traktori ja teine ekskavaatori kabiinis. Nad leidis sündmuskohale tulnud kolleeg.

Politsei tegi kindlaks, et kuritegu pandi toime kella 12 ajal. Leiti jahipüssi padruneid ja kahtlusalusele kuulunud jalatsid.

Ķuzise sõnul õnnestus tänu kohalikele elanikele välja selgitada kahtlusaluse isik ja kuriteo umbkaudne stsenaarium.

Mehe elukohta saadeti politsei eriüksus, aga kodus teda ei olnud. Drooni abil leiti aga sõiduk, milles arvatav tulistaja viibis – ta oli purjus ja magas. Mehelt võeti ära jahipüss ja teine tulirelv, mille kummagi jaoks tal luba ei olnud. Ķuzise sõnul olid kahtlusalusel tõsised probleemid alkoholiga.

On teada, et kahtlusalune töötas varem samas turbatöötlemisettevõttes, kust lasti umbes aasta tagasi lahti töödistsipliini eiramise, sealhulgas joomise tõttu. Varem ei olnud ei kahtlusalune ega ohvrid politsei huviorbiidis olnud.

Pärast ülekuulamist pani aga kahtlusalune eeluurimisvanglas toime enesetapu, teatas politsei esindaja Simona Grāvīte.

Grāvīte sõnul märkasid arestimaja töötajad mehe tegu ja hakkasid teda kohe elustama, mida jätkasid kohale saabunud kiirabi töötajad, aga tema elu päästa ei õnnestunud.

Valves olnud politseinikke praegu hooletuses ei kahtlustata, teatas Läti siseministeeriumi riigisekretär Dmitrijs Trofimovs.

Trofimovsi sõnul tunnistas kahtlusalune ülekuulamisel oma süüd, aga muid ütlusi ei andnud, ja teatas, et oleks igal juhul kaks ohvrit tapnud.

Pärast ülekuulamist poos ta ennast riiete abil üles.