„Parlamendi töö peatamine oli õigustühine ja see ei kehti,” ütles ülemkohtu eesistuja Lady Hale. „Parlamendi tööd ei ole peatatud.”

„Mõju meie demokraatia alustele oli äärmuslik,” ütles Lady Hale. „Otsus soovitada Tema Majesteedil parlamendi töö peatada oli ebaseaduslik, sest sellel oli parlamendi põhiseaduslike funktsioonide täitmist ilma mõistliku õigustuseta häiriv või takistav mõju.”

Lady Hale’i sõnul võivad mõlema koja spiikrid astuda viivitamatult samme mõlema koja kokkukutsumiseks niipea kui võimalik ja on parlamendi otsustada, mida edasi teha.

Ülemkohus otsustas enne seda kõigepealt tühistada Inglismaa kõrge kohtu otsuse ja otsustas, et tal on õigus otsustada, kas parlamendi töö peatamine on seaduslik. Otsus oli ühehäälne.

Alamkoja spiiker John Bercow teatas, et tervitab ülemkohtu otsust ja ütles, et alamkoda peab parlamentaarse demokraatia kehastusena kohe kokku tulema.

Opositsiooniliste leiboristide juht Jeremy Corbyn ja mitmed teised parlamendiliikmed on kutsunud Johnsonit tagasi astuma.

Corbyn ütles, et otsus näitab Johnsoni põlgust demokraatia vastu, ning lisas: „Ma kutsun Boris Johnsonit ajalooliste sõnadega kaaluma oma positsiooni.”