Armeenia loodeosast Shiraki piirkonnast pärit 22-aastane Satenik Karazian hakkas sümptomeid kogema kaks kuud tagasi. Algselt arvas ta, et tal läks hambaarsti juures silma natuke tolmu ning ei teinud sellest suurt numbrit, ent kui probleem jätkus, kahtlustas ta, et talle võis silma sattuda klaasikild, vahendab uudistekanal Ria Novosti.

Ajakirjanduse teatel väidab Karazian, et tal voolab seletamatul põhjusel iga päev silmadest välja kuni poolsada kristallitükki. Arstid ei ole suutnud iseäralikku seisundit aga senini diagnoosida ega ravida, jättes noore naise suurde ahastusse.

„Mu igast päevast on saanud põrgu,“ ütles Karazian Sputniku Armeenia väljaandele. Osa arste keeldus teda uskumast, teised kirjutasid talle aga lihtsalt välja silmatilku või antibiootikume, mis ei aidanud probleemi leevendada.

Armeenia tervishoiuministeerium on naise tavatust konditsioonist teadlik ja selle peaoftalmoloog on noore naisega ka kaks korda kohtunud, saates kristallid analüüsimiseks laborisse, lootes sel teel diagnoosini jõuda.