Nii endise armeejuhi Benny Gantzi Sinise ja Valge allianss kui ka peaminister Benjamin Netanyahu parempoolne erakond Likud peaksid saama 120-kohalises Knessetis 32 kohta, vahendab BBC News.

Kaalukeeleks võib osutuda erakonna Yisrael Beiteinu juht Avigdor Lieberman.

Netanyahu kuulutas ennetähtaegsed valimised välja pärast seda, kui ei suutnud pärast aprillikuiseid valimisi valitsuskoalitsiooni moodustada.

Kolmandal kohal on lävepakuküsitluse järgi Iisraeli araablaste ühisnimekiri 12 kohaga, millele järgneb Yisrael Beiteinu üheksa kohaga. Ultraortodokssed erakonnad Shas ja Ühinenud Toora Judaism peaksid saama kokku 17 kohta, parempoolne erakond Yamina seitse kohta ning vasakpoolsed liidud Tööpartei-Gesher ja Demokraatlik Liit vastavalt kuus ja viis kohta.

Valitsuse moodustamine ei saa olema lihtne ei Netanyahul ega ka Gantzil. Otsustavaks võib saada Liebermani valik.

Eilsel valimisüritusel Jeruusalemmas kordas Lieberman üleskutset moodustada rahvusliku ühtsuse valitsus, kuhu kuuluksid Yisrael Beiteinu, Likud ning Sinine ja Valge.

Selline koalitsioon näib võimalik ainult siis, kui Netanyahu Likudi juhi kohalt lahkub, sest opositsioonierakonnad on lubanud tema juhtimisel mitte koalitsiooniga ühineda.

Kui valimistulemused on nii võrdsed, jääb president Reuven Rivlini otsustada, kes saab mandaadi valitsuse moodustamiseks.