Abielumees Raido oli Üllega tuttav juba varasemast. Ilmselt sellest ajast, kui Raidogi veel Kärstnas elas ning seal põhikoolis käis. Üks kunagine koolikaaslane meenutas Delfile, et Raido oli siis küll täiesti tavaline ja normaalne mees, kellest selliste tagajärgedega käitumist ei usuks.

Kärstnast kolis Raido ühel hetkel minema ja jäi koolikaaslastega kaugemaks. Mõningatel andmetel elutses ta rohkem Pärnumaal, kust leidis ka naise, kellega 2016. aastal ka abiellus.

Sellegipoolest jäi ta kodukandiga seotuks, sest Karuli bussipeatuse juurest Veisjärve külla viiva kruusatee ääres kuulub talle juba aastaid kaasomandina kinnistu. Keegi seal ei ela, ent külaelanike sõnul käis peremees seal vahest harva kohal küll.

Nii ka teisipäevasel 27. augustil - päeval, mil kruusatee otsas tuli bussi pealt maha Ülle. Ülle hakkas mööda kruusateed kodu poole kõndima, ent kohtuski siis vana tuttava Raidoga, kes ilmselt Ülle endale külla kutsus. Peale seda Üllet elavana enam ei nähtud.

Suur mees, kellelegi liiga ei teinud

2012. aastal lõpetas Raido ajateenistuse. Teenistuskaaslastele jättis ta sõbraliku ja aktiivse inimese mulje, kes tegi muuseas ka kõvasti trenni. "Suur mees, aga ei näinud, et oleks kellegagi norima läinud," kirjeldas üks teenistuskaaslane. Raido olla rahulik maamees, kes tegelenud ka kanakasvatusega.

Sotsiaalmeedias on Raido üles näidanud ka huvi metsanduse vastu - 2014. aastal lõi ta ka metsamajanduse ja aiandusega tegeleva ettevõtte. Sotsiaalmeedias on ta ka metsatööde tegemiseks abikäsi otsinud.

Kriminaalkorras ei ole Raidot varasemalt karistatud.

35-aastane Ülle jäi kadunuks 27. augustil, kui Raido 30. sünnipäevast oli möödunud kaheksa päeva. Kolmandal septembril teatas politsei, et Ülle kadumisega seostatakse tumedat sõidukit, mis andis alust arvata, et naise kadumisega seoses on kellegi kuri käsi mängus.

Ülle vägivallatundemärkidega surnukeha leiti 9. septembril Mulgi vallas järvest, mis asub ligikaudu 50 km kaugusel Ülle kodust. 11. septembri õhtul peeti kahtlustatavana kinni 30-aastane Raido, kellega Üllet viimati nähti.

Tapmise eest võib kohus karistada kuue- kuni viieteistaastase vangistusega. Uurimist juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kuritegu isiklike suhete pinnalt

Viljandi politseijaoskonna juhi Margus Sassi sõnul on tegemist harukordse juhtumiga, kus Lõuna-Eesti ühes turvalisimas külas satub koju suunduv naine päise päeva ajal nii raske kuriteo ohvriks.

„Praegu saame öelda, et tegemist ei olnud juhuslikult valitud ohvriga, vaid kuritegu toimus isiklike suhete pinnalt. Selle juhtumi võimalikult kiire lahendamine ja kogukonnale turvatunde tagasi andmine oli algusest peale ja on jätkuvalt politseile väga oluline," ütles ta.

Uurijad andsid endast parima, et murest murtud lähedastele vastused anda, tõendeid leida, kahtlusalune kindlaks teha ning ta kinni pidada. "Kahjuks ei ole meie võimuses Üllet tagasi tuua, kuid vähemalt saame kinnitada, et kuriteos kahtlustatav on arestimajas ja uurimise all,“ ütles Sass.

Jaga
Kommentaarid