"Tegemist on lõhkeainega seotud sündmusega. Osast korteritest tuli inimesed ohutuse tagamiseks evakueerida ja hetkel ei saa neid veel tagasi lubada," ütles kapo pressiesindaja Harrys Puusepp.

Menetlustoimingud jätkuvad veel ööselgi ning inimesed veel oma kodudesse tagasi ei pääse.

Puusepp lisas, et kapo teostab majas menetlustoiminguid ning praegu pole võimalik öelda, milline on selle juhtumi täpsem sisu.

Kojupääsemist ootav mees teadis aga rääkida, et samas trepikojas elanud poiss olevat metsast "mingi asja" leidnud ning selle koju toonud.

Kohalikud lisasid veel, et ilmselt on tegemist granaadiga, mis leiti seitsmendal korrusel asuvast korterist.

Töölt tulnud noorem neiu ütles, et tema on kuulnud pommist ja nägi, kuidas midagi halli metallist kapsliga välja veeti.

Üks kohalik naine kurtis, et ta on šokis ning ta ei saa koju, kuna kortermajast on halb asi leitud.

Evakueeritud trepikojas elav naine rääkis Delfile, et ta käis kodust ära ja kui tagasi jõudis, oli tema kortermaja politseilintidega piiratud. "Mina ei tea, pomm pidi kuskil olema, aga mina ei tea," sõnas proua. Ta märkis, et viimasel paaril nädalal on kortermajas võõrad mehed käinud, kes ilusti teretasid, kuid olid talle tundmatud.

Linnaosavalitsus tuleb Õismäe tee 64 majast evakueeritud elanikele appi

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et hetkel ei ole teada, kui kaua menetlustoimingud võivad aega võtta. "Haabersti Linnaosa Valitsus on valmis abistama neid elanikke, kes seetõttu vajavad öömaja. Palume kõigil kel ei ole võimalik leida öömaja oma sugulaste ja sõprade juures pöörduda telefonil 56242925,“ ütles linnaosavanem.

"Hetkel on kõigil evakueeritutel võimalik kuni olukorral lahenemiseni minna Haabersti sotsiaalkeskusesse aadressil Õismäe tee 24," lisas Hanimägi.