Eestlane jagas sotsiaalmeedia avalikus grupis enda seenelkäigu kogemust Ameerikas Chicagos. Nimelt läks ta sõprade, laste ning koertega metsa seenele. Retk õnnestus, seeneliste teele jäid nii puravikud, riisikalised, pilvikud ning mõned tundmatud seenekübarad.

"Proovisin neid alt ja pealt uurides identifitseerida, kui justkui maa alt kaks naispolitseinikku mu ees olid ja karmilt küsisid, mis ma teen," kirjeldas eestlanna postituses. Selgus, et seeni ega muid metsasaadusi ei tohi korjata ning politseinikud konfiskeerisid seened, mis plaaniti ametnike jutu põhjal tagasi istutada.

Eestlannale kirjutati kohtukutse ning ta võib trahvi saada 75-500 dollarit, mis on 68-450 eurot. Lisaks hoiatati seenelist, et kui ta kohtusse ei ilmu, võib Ameerikast lahkudes tekkida tal passikontrollis probleem.

Eestlanna väitel on metsas erariietes politseinikud, kes hoiavad "seenekriminaalidel" silma peal. "Väike õnnelik lõpp lool siiski on, politseinikuprouad ei pannud tähele mu istumise taga olevat kotikest, mis oli toredaid seenekesi täis," lisas ta.

Eestlannat oodatakse kohtusse 10. oktoobril.