Soome rahvusringhäälingu Yle teatel elasid mehed enne pühapäevaseid sündmusi Porvoo motellis umbes kaks kuud. Motell asub tulistamiskohast umbes kilomeetri kaugusel. Nad kasutasid sama Volvot, millega pühapäeval põgenesid.

Motelli omaniku sõnul olid mehed puhtad, meeldivad ja viisakad. Nad riietusid nagu kaksikud, käisid koos teistega tihti saunas, käisid jooksmas ja rääkisid palju.

Omaniku sõnul lahkusid mehed hommikuti kella seitsme ajal ja ütlesid, et käivad kortermajas kahetoalist korterit remontimas.

Reedel ja laupäeval jätsid mehed toa võtme motelli. Pühapäeval saagis politsei toa ukse lahti mootorsaega.

Kahtlusalused veetsid lapsepõlve Porvoos. Ajalehe Helsingin Sanomat teatel kolisid nad Porvoost Rootsi umbes 15 aastat tagasi.

Meeste tutvusringkonda kuulunud isik ütles Helsingin Sanomatele, et Porvoos elades olid nad „veidi metsikud”.

Teine tuttav rääkis, et vanemal vennal oli kooli ajal kombeks muu hulgas poodides näppamas käia.

Ametlike aadressiandmete järgi elasid vennad Stockholmi lõunaosas Johanneshovis. Piirkond on üldiselt väga rahulik.

Piirkonnas on 1940. ja 1950. aastatel ehitatud madalad kortermajad, haljasalad ja laste mänguväljakud.

Vanem vend oli registreeritud ühte korterisse vanematega.

Yle andmetel kahtlustati meest kolm aastat tagasi Rootsis maksu- ja raamatupidamiskuritegudes. 2014. aastal sai ta liikluseeskirja rikkumise eest trahvi.

Helsingin Sanomat teatas, et vanem vend on harrastanud Rootsis 2010. aastate alguses vabavõitlust Stockholmis Brommas asuva klubi ridades.

„Ta oli hästi treenitud vormis ja mõnus tüüp, aga perega oli mingeid probleeme ja ta lahkus pildilt,” ütles klubi töötaja Helsingin Sanomatele.