66-aastane Epstein tegi 10. augustil prositutsiooni vahendamises süüdistatuna kohtuprotsessi oodates vanglas enesetapu, vahendab BBC News.

Epsteini kohtuasja lõpetuseks anti umbes 15 hagejale New Yorgi kohtus võimalus rääkida.

Naised rääkisid oma vihast ja ütlesid, et Epstein pettis õigusemõistmist, võttes endalt elu.

Prokuratuur teatas, et uurimine jätkub ja kaasosalistele võidakse endiselt süüdistused esitada.

Nüüd 35-aastane Giuffre on väitnud, et teda sunniti kolmel korral prints Andrew’ga seksima. Viimane eitab seda.

Epsteini on Giuffre süüdistanud enese seksiorjana pidamises. „Minu lootused purustati kiiresti ja minu unistused varastati,” ütles Giuffre eile kohtus.

Giuffre on rääkinud, et töötas 15-aastaselt praeguse USA presidendi Donald Trumpi Florida golfikuurordis Mar-a-Lagos, kui teda kõnetas Briti seltskonnategelane Ghislaine Maxwell ja palus tal edastada sõnumi Epsteinile.

Kui tal paluti pärast kohtuistungit pressikonverentsil kommenteerida prints Andrew’ga seotut, ütles Giuffre: „Ta teab, mida ta teinud on ja ta võib seda tunnistada. Ta teab täpselt, mida ta teinud on ja ma loodan, et ta räägib selle kohta suu puhtaks.”

Prints on öelnud, et Epsteiniga kohtumine pärast viimase varasemast vangistusest vabanemist oli viga ja et ta ei näinud ega kahtlustanud kunagi kuritegelikku käitumist.

Courtney Wild, kes on väitnud, et Epstein kuritarvitas teda seksuaalselt, kui ta oli 14-aastane, ütles eile kohtus: „Ma olen vihane ja kurb. Õiglust ei ole selles asjas jalule pandud.”

Wild, kelle sõnul värvati ta Epsteini eralennukile „Lolita Expressile” massööriks, nimetas Epsteini argpüksiks, kes suutis kohtusüsteemi manipuleerida.

„Ta röövis minult mu unistused, minu võimalused teha karjääri, mida ma jumaldasin,” ütles Jennifer Araoz, kes väidab, et Epstein vägistas ta oma New Yorgi majas, kui naine oli 15-aastane. „See, et mul ei ole kunagi võimalust seista silmitsi oma kiskjaga kohtus, närib mind. Nad lasid sellel mehel end tappa ja tappa võimaluse õiglusele nii paljude teiste jaoks.”

„Ma ei lase tal võita surmas,” ütles Chauntae Davies, kelle sõnul vägistas Epstein ta oma erasaarel pärast massööriks palkamist.

Epsteini süüdistati ametlikult alla 18-aastastele tüdrukutele maksmises seksuaalaktide eest oma Manhattani ja Florida majades aastatel 2002-2005.