Mõlemad on toetanud Iisraeli-vastast boikotiliikumist ja Iisraeli seadus lubab keelata selle liikumise toetajatel riigi külastamise, vahendab BBC News.

Omar nimetas Iisraeli sammu demokraatlike väärtuste solvamiseks ja kohutavaks reageeringuks liitlasriigi valitsusametnike visiidile.

USA president Donald Trump kutsus varem Twitteris Iisraeli üles Omari ja Tlaibi visiiti blokeerima.

„See näitaks suurt nõrkust, kui Iisrael lubaks esindaja Omari ja esindaja Tlaibi visiidile. Nad vihkavad Iisraeli ja kõiki juudi inimesi ja ei ole midagi, mida saaks öelda või teha, et nende meelt muuta. Minnesotal ja Michiganil saab olema raske neid tagasi ametisse panna. Nad on häbiväärsed!” kirjutas Trump.

Omari ja Tlaibi on kritiseeritud nende seisukoha pärast Iisraeli suhtes, aga nad on eitanud, et on antisemiidid.

Hiljem eile ütles Trump oma poolehoidjatele: „Ma kujutan ette, miks Iisrael neid sisse ei lase. Aga kui nad tahavad nad sisse lasta, siis nad võivad, aga ma kujutan ette, miks nad seda ei tee.”

USA meedia teatel pidi Omari ja Tlaibi reis algama pühapäeval ning see pidi sisaldama kõige tundlikumate kohtade külastamist regioonis.

Tlaib pidi külastama ka oma vanaema, kes elab ühes palestiina külas.

Trumpil on olnud nende naistega pidevalt kana kitkuda. Oma rassistlikena hukka mõistetud avaldustes on Trump käskinud neil „minna tagasi” riikidesse, kust nende pered pärit on.

Esimene palestiina päritolu kongressi liige Tlaib sündis Michiganis ja Omar sündis Somaalias.