Täna postitas Ameerika president Donald Trump Twitterisse, et Hiina valitsus viib vägesid Hongkongi piirini. Seda väidet kinnitavad Hiina valitsuse poolt jagatud videod, kust on näha tanke ja veoautosid sõitmas Shenzheni, Hiina linna, mis asub otse Hongkongi piiri kõrval. 13. augustil kohtus riigisekretär Mike Pompeo Hiina Kommunistliku partei poliitiku Yang Jiechiga, kuid pole selge, millest nad rääkisid.

12.-13. augustil hõivasid protestijad Hongkongi lennujaama, mille tõttu tühistati sinna lendavad ning sealt väljuvad lennud. Politseinikud läksid rahumeelseid protestijaid pipragaasi ning kumminuiaga lennujaamast tõrjuma.

Väidetavalt neli inimest on sooritanud enesetapu, kartes Hiina valitsuse võimu realiseerimist Hongkongis. Lisaks on palju inimesi viga saanud, ühe protestori silm sai konfliktis politseiga viga nii tõsiselt, et ei näe sellest enam tõenäoliselt kunagi.

Kohalikud kardavad, et protestidest kasvab välja midagi 1989. aasta Tiananmeni platsi protestide sarnast. Nimelt protestisid tudengid Hiinas Pekingis onupojapoliitika ja korruptsiooni vastu ning nõudsid suuremat sõnavabadust ja majanduslikku iseseisvust. Hiina väed ründasid protestijaid ning erinevatel hinnangutel hukkus ligi 3000 protestijat.