USA-s puhkes rassismiskandaal, kui Texases jõudis avalikkuse ette pilt, kus kaks hobusel politseinikku eskordivad nööri otsas mustanahalist meest.

Galvestoni politsei täpsustas, et meest ei veetud nööri otsas, vaid nöör oli kinnitatud käeraudade külge, kuid vabandas siiski toimunu eest, kirjutab BBC.

Kohalik politseiülem Vernon Hale ütles kommentaariks, on mõningatel puhkudel on antud meetod aktsepteeritav, kuid antud juhul tegid politseinikud valeotsuse.

Texase demokraadist Kongressi liige Adrienne Bell jagas intsidendi fotot Twitteris ja kirjutas, et see on lubamatu.

Hale'i sõnul polnud politseil midagi pahatahtlikku plaanis, kuid Galvestoni jaoskonna töötajad viidi siiski kurssi, et edaspidi pole selline tehnika enam lubatud. Hale vabandas ka vahistatule põhjustatud ebavajaliku häbistamise eest.

Paljud fotot näinud inimesed kommenteerisid raevunult sotsiaalmeedias, et see tuletab neile meelde orjandusajastut.

Galvestoni politsei pressiteate järgi arreteerisid ohvitserid P.Brosch ja A.Smith kõnealuse Donald Neely loata sissetungimise eest.

Praeguseks hetkeks on Neely vabastatud, kuid USA meedial pole õnnestunud teda kommentaarideks tabada. Kohalike võimude teatel on Neelyl vaimsed probleemid, kuid politseinikud oleks pidanud tema jaoskonda toimetamiseks igal juhul ära ootama politseiauto.