Traagöödia leidis aset pelgalt mõni tund pärast seda, kui Texase osariigis El Paso linnas tappis 21-aastane mees Walmarti kaubanduskeskuses automaatrelvast 20 inimest, vahendab uudistekanal BBC.

„Tulistatakse! Tulistatakse!“ hüüdis politseinik öösel audiolindistusel oma dispetšerile. Teadaolevalt avas kurjategija, kellel tõenäoliselt kaasaosalist ei olnud, tänaval tule mitmekümne inimese pihta. „Tulistati mitut inimest. Meil on vaja mitut meedikut... Terve tänav tuleb kinni panna... Tulistaja tehti kahjutuks. Otsime teist tulistajat.“

James Williams, kes nägi toimunut pealt, postitas oma Facebooki kontole video, millel on näha surnukehi tänaval valgete linade all lebamas. Tema sõnul üritas mees relvaga Ned Peppersi baari pääseda, ent kui teda püüti takistada, avas ta tule. Williamsi sõnul nägi ta kohapeal vähemalt kaheksat hukkunut ja veel mitut inimest, kes toimetati vigastustega haiglasse.

Tapja lasti politseinike poolt maha kõigest minut pärast seda, kui ta tule avas.

Tulistaja kasutas veresauna korraldamiseks pealtnägijate sõnul automaatrelva AR-15, tehes ühe hinnangu kohaselt vähemalt 40 lasku. Ta kandis väidetavalt ka kuulivesti ja kõrvaklappe.