„Taoliste kuritegude toimepanemine tänapäeva Leedus ei ole enam tavapärane,“ ütles riikliku kriminaalpolitsei juht Marek Gulbinovitš, kelle sõnul pannakse pigem mõni auto vahel põlema, kui lastakse lõhkeseadeldise abil õhku.

Tänavu 16. aprillil lendas Vilniuses nimelt õhku 2017. aasta VW Passat, kui kolm noormeest (vanuses 25-35 eluaastat) lõid sisse selle akna ja viskasid sealt sõidukisse lõhkeseadeldise. Tugev plahvatus oli kuulda üle terve linnaosa. Auto sai raskelt kahjustada ja tuli maha kanda, kirjutas Leedu Delfi.

Järgnenud uurimise käigus tuli välja, et ühel Maxima grupi osakonnajuhil oli probleeme oma kodumaja ehitajatega, kelle kehva töö tõttu hakkas katus läbi laskma ja kogu hoone sai kahjustusi. Omanik nõudis selle tõttu ehitajatelt kahjude eest 10 000 eurot.

Tööliste juht, keda varem on karistatud inimese peksmise eest, ei olnud selle nõudega päri. Ta hakkas hoopis omanikku ähvardama ja otsis kriminaalse taustaga inimesi mehe autot õhku laskma.

Küsimusele, mida nägi ta mehe tööandaja, mitte tema isikliku auto hävitamises, vastas politsei esindaja, et tõenäoliselt ei olnud kuritöö tellija teadlik, et auto kuulub Maximale. Uurijatel õnnestus koguda tõendusmaterjali ähvarduste sisu, aga ka ehitusfirma juhi ja kohalike kurjategijate vaheliste sidemete kohta.

Taolise teo eest võib kurjategijat Leedus oodata kuni viieaastane vangistus.