12. märtsist kuni 17. juulini läks Capital One'i teatel rändama 106 miljoni inimese teave suuresti nende krediitkaardi taotluste kohta. Tohutu andmelekke avastamisel võttis ettevõte ühendust FBI-ga, kes pidas kinni arvatava häkkeri 33-aastase Paige Thompsoni, vahendab uudisteleht BBC.

Thompson kelkis vargusega globaalsel IT-arendajate platvormil GitHub, kasutades varjunime „erratic“, mille peale üks sealsetest kasutajatest pangaga ühendust võttis.

Capital One'i esindaja sõnul on siiski oluline märkida, et ühtegi krediitkaardi kontonumbrit või kasutajatunnust kaduma ei läinud ning enam kui 99% juhtudest ei saanud häkker ligipääsu ka klientide sotsiaalkindlustusnumbritele. Hoolimata sellest oli tegemist ühe suurima USA pangandussektorit puudutava andmelekkega.

Teadaolevalt sai andmeleke võimalikuks panganduskontserni veebilehel kasutatava tulemüüri vale seadistamise tõttu, mis võimaldas suuremate raskusteta inimeste andmetele ligi pääseda.

Thompson hoidis võõraste andmete kogu oma kodus erinevatel elektroonilistel andmekandjatel.

Capital One'i esimees ja tegevjuht Richard Fairbank vabandas esmaspäeval panga klientide ees ja lubas kannatanutele pakkuda tasuta krediidimonitoorimist ja identiteedikaitset. „Olen pühendunud kahjude korvamisele,“ lausus ta.