19-aastane Legan sisenes pühapäeva hilisõhtul iga-aastasele Gilroy „küüslaugufestivalile“ läbi aiaaugu ja asus seal valimatult inimesi tulistama, tappes AK-47le sarnaneva relvaga kolm ja vigastades veel mitut inimest, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Gilroy politseiülem Scot Smithee ütles ajakirjanikele, et politsei tappis Legani umbes minuti jooksul.

„Olukord oleks võinud olla väga ruttu palju hullem,“ sõnas Smithee, märkides, et Silicon Valley'ist umbes poolesaja kilomeetri kagusel toimunud festivalil osales pühapäeval mitutuhat inimest.

Tema sõnul otsiti läbi Legani Gilroy'is asuv kodu ning auto, millega politsei usub, et ta festivalile sõitis.

19-aastane noormees jõudis enne politsei saabumist tappa 6-aastase poisi, 13-aastase tüdruku ja umbes 20-aastase mehe, nentis politseülem. Ta usub, et Gilroyst pärit Legan ostis vintpüssi seaduslikult 9. juulil Nevadast, kus ta hiljuti elas.

Tulistaja sisenes festivalialale läbi aiaugu, et mitte läbida kottide kontrolli ja metallidetektorit väravas. Oma veretöö eel postitas Legan oma Instagrami kontole festivalilt ka foto, väljendades sündmuse vastu põlgust.

“Ayyy küüslaugufestivali aeg,” kirjutas ta foto alla. "Tulge tõmmake end täis sellest ülehinnatud sitast."

Oma varasematest postitustes väljendas ta rahulolematust ka mitte valgest rassist inimeste suhtes, tehes rassistlikke ja seksistlikke märkusi, märgib uudisteagentuur Reuters.

USA president Donald Trump kirjeldas tapjat kui õelat mõrvarit ja palus ameeriklastel ohvrite eest palvetada. „Täna kurvastame nende perede pärast ning palume, et Jumal lohutaks neid oma ülevoolava halastuse ja armuga," ütles ta.

Juhtunut ja tulistaja motiive uurib FBI.