Venemaa kaitseministeerium teatas, et neli pommitajat patrullisid hävitajate toetusel varem planeeritud marsruudil Jaapani mere ja Ida-Hiina mere kohal, vahendab BBC News.

Lõuna-Korea teatas, et tema lennukid lasid välja signaalrakette ja tegid hoiatuslaske kahurist, kui Vene lennukid õhupiiri rikkusid.

Jaapan avaldas intsidendi pärast protesti nii Venemaale kui ka Lõuna-Koreale, sest intsident leidis aset Jaapani ja Lõuna-Korea vahel vaidlusaluste Takeshima/Dokdo saarte kohal.

Lõuna-Korea teatas, et Vene ja Hiina lennukid sisenesid Korea õhukaitse tuvastustsooni (KADIZ) eile hommikul ja hiljem rikkus saarte lähedal kahel korral õhupiiri Vene lennujuhtimislennuk A-50.

Venemaa eitab süüdistusi. Kaitseministeeriumist teatati, et kaks strateegilist raketikandjat Tu-95MS lendasid koos kahe Hiina strateegilise pommitajaga Hong-6K varem planeeritud marsruuti mööda „neutraalsete vete” kohal.

Pommitajaid toetasid hävitajad ning eelhoiatus- ja lennujuhtimislennukid A-50 ja Kongjing-2000.

Ühel hetkel muutus patrull „ühtseks lennuformatsiooniks, mis koosnes lennukipaaride reast, mis lendasid teineteisest 3-4 kilomeetri kaugusel”, teatas Venemaa kaitseministeeriumi esindaja Sergei Kobõlaš.

Kobõlaši sõnul saatsid teiste riikide hävitajad Vene ja Hiina lennukeid 11 korral.

Kobõlaš süüdistas Lõuna-Korea piloote ohtlikes manöövrites.

Venemaa väitel oli patrull Dokdo/Takeshima saartest 25 kilomeetri kaugusel. Kobõlaš süüdistas Lõuna-Korea piloote „õhuhuligaansuses”.