Kramp-Karrenbaueri saamine uueks kaitseministriks pani opositsiooni Bundestagis pead vangutama. Vasakpoolsete fraktsiooni juht Jan Korte heitis CDU-le ette, et see muudab ministeeriumid manööverdamisjaamadeks personaliprobleemide lahendamiseks. Korte sõnul ei pea CDU-s nähtavasti kaitseministeeriumi ega kaitsetemaatikaga mingeid kokkupuuteid olema, et kaitseministriks saada, vahendab ARD Tagesschau.

Liberaalse Vaba Demokraatliku Partei (FDP) riigikaitsepoliitik Marie-Agnes Strack-Zimmermann peab Kramp-Karrenbaueri usutavust kaitseministrina algusest peale kahjustatuks. „Pärast seda, kui ta on valitsusse minemist nädalaid välistanud, saab temast nüüd äkki kaitseminister,” kritiseeris Strack-Zimmermann. „Kantsler ja CDU näitavad taas, et nad ei ole Bundeswehri huvidest vähimalgi määral huvitatud. Muidu ei kasutaks nad paljaks kooritud Bundeswehri ära isiklikeks mängukesteks.”

FDP fraktsiooni juhi asetäitja Alexander Graf Lambsdorff nimetas otsust häbematuseks sõjaväelaste ja NATO partnerite suhtes. Lambsdorffi sõnul ei saaks miski Angela Merkeli halvakspanu Bundeswehri suhtes selgemini rõhutada, kui see isikuvalik. „Annegret Kramp-Karrenbaueril ei ole mingeid välis-, julgeoleku- ega kaitsepoliitilisi kogemusi. Austus Bundeswehri vastu näeb välja teistmoodi,” ütles Lambsdorff.

Roheliste esindaja Tobias Lindner ütles ajalehele Passauer Neue Presse, et kaitseministeeriumi juhtkond peab tingimata mõranenud suhted sõjaväelastega korda tegema. Tähtis on tema sõnul, et plaane ei kuulutataks ainult välja, vaid viidaks ka ellu.