Von der Leyen lubas ambitsioonikamaid süsinikuemissiooni piiramise eesmärke, rohkem kasvule orienteeritud fiskaalpoliitikat ja suurte tehnoloogiaettevõtete maksustamist, vahendab Reuters.

Von der Leyen lubas luua ka täiendava Euroopa õigusriigi mehhanismi, mis sisaldaks iga-aastast raporteerimist, parandada Euroopa Liidu piiride valvamist rändeküsimusega tegelemiseks ja miinimumpalga kehtestamist Euroopa Liidu töötajatele.

Veel lubas von der Leyen kaotada kõigi 28 liikmesriigi konsensusliku otsustamise kliima-, energia-, sotsiaal- ja maksuküsimustes ning anda Suurbritanniale rohkem aega Euroopa Liidust lahkumise üle läbirääkimiseks.

Von der Leyen esineb Euroopa Parlamendi ees kõnega, millele järgneb debatt ja salajane hääletus õhtul.

Et Euroopa Parlamendist on praegu puudu neli liiget, peab von der Leyen saama 374 poolthäält 376 asemel.

Von der Leyen võib arvestada 182 häälega konservatiivselt Euroopa Rahvaparteilt ning peab enda poole meelitama Sotsialistide ja Demokraatide Progressiivse Alliansi 153 ning liberaalse Uuendage Euroopa 108 liiget.

Paremäärmuslaste, Ida-Euroopa natsionalistide ja parlamendi Briti liikmete toetus tekitaks aga kahtlusi von der Leyeni legitiimsuses ja nõrgestaks jõupingutusi demokraatlike normide säilitamiseks.

Kui Euroopa Parlament von der Leyeni vastu hääletab, oleks see Euroopa Liidule tõsine löök. Uus kandidaat tuleks leida kuu jooksul.