Trump ei öelnud nimepidi, keda ta ründas, vahendab CNN.

Grupp demokraate, kes on värvilised naised, on võtnud häälekalt sõna Trumpi sisserändepoliitika vastu ja mõistsid eelmisel nädalal hukka tingimused kinnipidamisasutustes piiril. Sellesse gruppi kuuluvad Alexandria Ocasio-Cortez New Yorgist, Rashida Tlaib Michiganist, Ilhan Omar Minnesotast ja Ayanna Pressley Massachusettsist.

Trump andis Twitteris mõista, et kongressi liikmed ei ole Ameerikas sündinud, ja soovitas sarkastiliselt, et nad läheksid tagasi ja aitaksid parandada täielikult katki ja kuritegevusest läbiimbunud kohti, kust nad tulid.

Hiljem eile kirjutas Ocasio-Cortez Twitteris, et maa, kust tema pärit on ja millele truudusvande annab, on USA, ja väitis, et Trump on vihane, sest ei suuda ette kujutada Ameerikat, mis hõlmab ka neid.

Ocasio-Cortez, Tlaib ja Pressley on sünnipärased USA kodanikud. Omar sündis aga Somaalias ja saabus USA-sse noorena. Kodanikuks sai ta 2000. aastal 17-aastasena, teatas New York Times.

Kongressi liikmetena on ainus riik, millele me truudusvande anname, Ühendriigid,” vastas Omar Trumpile. „Mistõttu võitleme me selle kaitsmise eest kõige halvema, kõige korrumpeerunuma ja saamatuma presidendi vastu, keda oleme eales näinud.” Omar lisas, et Trump õhutab valget natsionalismi, sest on vihane, et inimesed nagu tema teenivad kongressis ja võitlevad Trumpi vihkamisega täidetud agenda vastu.

Pressley kirjutas Twitteris, et Trumpi säutsud on just see, milline rassism välja näeb.

„MEIE oleme need, milline demokraatia välja näeb. Ja me ei kavatse kuskile minna. Välja arvatud tagasi DC-sse, et võidelda perekondade eest, keda te iga päev marginaliseerite ja laimate,” teatas Pressley.

Trump jätkas rünnakuid esindajatekoja liikmete vastu eile õhtul, väites, et need räägivad USA-st halvasti.

Kongressi naisliikmete kaitseks astus välja esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi. „Kui Donald Trump käsib neljal meie kongressi naisel minna tagasi oma maale, kinnitab ta, et tema plaan „Tehke Ameerika jälle suureks” on alati olnud Ameerika jälle valgeks tegemine,” kirjutas Pelosi.

„Rassistlik säuts rassistlikult presidendilt,” kirjutas esindajatekoja abispiiker Ben Ray Luján.