Norra võrgustikul oli politsei teatel kontakt rahvusvahelise pedofiiliavõrgustikuga BoyLovers ning kasutatud sümbolid on samad, mida pedofiilid kasutavad rahvusvaheliselt, vahendab Yle Uutiset.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) andmed nende sümbolite kohta tulid avalikuks juba aastatid tagasi WikiLeaksis avaldatud dokumentide kaudu. Nüüd teatas Norra politsei, et uuritavad kahtlusalused on kasutanud samu sümboleid.

BoyLoverite spiraalkolmnurk sümboliseerib seksist alaealiste poistega huvitunut. Väikese lapse joonistuse laadne spiraalkolmnurk sümboliseerib aga veelgi noorematest poistest huvitunut.

Kõnealuseid sümboleid on graveeritud näiteks sõrmustele või kinnitatud kaela- ja randmeehetele. Spiraalkolmnurgaga ehteid on olnud ka Norras paljastunud grupi liikmetel.

Oslo politseis internetikuritegevusele keskenduvat uurimisgruppi juhtiv Fredy Salazar ütles Norra ringhäälingule NRK, et politsei konfiskeeritud foto- ja videomaterjalis on ka lapsi, kellel on nende sümbolitega ehteid. Nende hulgas on ka Norra lapsi.

Norra pedofiile uurivate politseinike sõnul on uurimise käigus selgunud ka, et pedofiiliavõrgustiku liikmed on külastanud Norra populaarseimate turismiobjektide hulka kuuluvat Oslo Vigelandsparkenit ja viinud seal läbi teatud rituaali.

Konfiskeeritud materjali hulgas on foto, millel Vigelandsparkeni alasti last kujutava skulptuuri ees on küünal. Politsei sõnul on see rahvusvahelistes pedofiiliavõrgustikes tuntud nähtus.

Pedofiilid tähistavad rahvusvahelist BoyLove päeva, süüdates küünlaid alasti lapsi kujutavate skulptuuride ette. Päeva tähistatakse politsei teatel kaks korda aastas, suvise ja talvise pööripäeva ajal.

Politsei teatel jõudis Norra pedofiiliavõrgustik tegutseda täiesti varjatult kaks aastakümmet, enne kui see kogemata kuuldud vestluse pärast avalikuks tuli. Üks ema kuulis kogemata kahe kuritarvitatud lapse vestlust, teatas NRK nädala alguses.

Selle kuritarvitamise uurimine viis märkimisväärselt ulatuslikuma võrgustiku avastamiseni, kui politsei leidis läbiotsimisel miljoneid alaealiste poiste seksuaalset kuritarvitamist sisaldanud foto- ja videofaile.

Võrgustiku liikmed, kellest paljud on IT-spetsialistid, olid ehitanud tohutu andmehulga käitlemiseks eraldi seadmed ja salastanud materjali nii hästi, et politsei on suutnud ka aastate pikkuse uurimise järel avada vaid osa sellest.