Päev pärast traagilist intsidenti ringlesid jutud, et tules hukka saanud 16-aastane Kaspar oli 21-aastase Eduard Kase ja 22-aastase Rasmusega tülis alla 100-eurose võla tõttu.

Delfile teadaolevalt oli tüliõunaks aga täpsemalt 60 eurot. Info säärase summa kohta on jõudnud ka politseini, ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk Delfile.

Samas jätkab politsei uurimist, kas arvete klaarimisel võis olla ka muid põhjusi peale rahalise võlanõude. Lõuna prokuratuur aga praegusel hetkel täiendavaid andmeid menetluse huvides ei avalda.

Delfile teadaolevalt said kolm noormeest veel nädal enne arvete klaarimist ühes seltskonnas hästi läbi. Mis võis viia võika võlanõudmiseni nädal hiljem, võib esialgu vaid spekuleerida.

Jaanipäeva tähistas hiljem tülli läinud kolmik samas seltskonnas. Palja ülakehaga noormees on Kaspar, tema kõrval algul kahtlustatavana kinni peetud Rasmus ning tema kõrval kahtlustatavana vahistatud Eduard.

Viimane foto, mille Kaspar sotsiaalmeediasse laadis (artikli alguses), näitab, et Kaspari ja Eduardi vahel olid head sõbrasuhted. Foto on üles laetud märtsis.

Kaspari anonüümseks jääda sooviv sõber ütles teisipäevasele Eesti Päevalehele, et kolmiku omavahelistest probleemidest võisid teada vaid poisid ise. „Ta ei rääkinud teistega sellistest asjadest väga,” ütles sõber.

Samuti tõdes hukkunu sõber, et Kasparil oli rahalisi probleeme vahel ka täiesti suvaliste inimestega, keda ta isegi ei tundnud. Asjad hakkasid sellises suunas minema pärast vanemate juurest väljakolimist.

Teisipäeval vahistas Tartu maakohus mõrvas kahtlustatavana 21-aastase Eduard Kase. 22-aastane Rasmuse suhtes, kes samuti alguses politsei poolt kinni peeti, kohaldati elukohast lahkumise keeld, et vältida uute kuritegude toimepanemist ja menetlusest kõrvalehoidumist.

Rasmusele ei ole mõrvakahtlustust esitatud, kuid Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul vajab tema roll sündmustes edasises menetluses täpsustamist.

Pühapäeva hommikul sai häirekeskus teate, et Tartu vallas Kükitaja külas põleb elumaja. Päästjate saabudes ulatusid leegid akendest ja katuseharjast välja. Süüdatud elumajast leiti kustutustööde käigus 16-aastase noormehe surnukeha.

Fotod sündmuspaigalt