ELi riikide juhid nimetasid liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrgeks esindajaks Hispaania välisministri Josep Borrell Fontellesi ning Euroopa Keskpanga presidendi kandidaadiks Christine Lagarde’i.

Kristlik-Demokraatlikku Liitu kuuluva Ursula von der Leyen on Saksamaa kaitseminister alates 2013. aasta detsembrist. Ta on kuulunud üle 13 aasta Saksamaa valitsustesse ja olnud varem töö- ja sotsiaalminister ning pere-, vanurite-, naisasjade- ja noorsoominister.

Charles Michel on alates 2014. aasta oktoobrist Belgia peaminister. Michel on olnud ka varasemate valitsuste koosseisus mitmes ministriametis, näiteks siseministrina ja arengukoostööministrina.

Josep Borrell Fontelles on alates 2018. aasta juunist Hispaania välisminister. Aastatel 2004-2007 oli ta Euroopa Parlamendi president.

Christine Lagarde on alates 2011. aasta juulist Rahvusvahelise Valuutafondi peadirektor. Ta on olnud Prantsusmaa kaubandusminister, seejärel põllumajandus- ja kalandusminister ning rahandusminister.

Kandidaadid peab juuli keskel heaks kiitma ka Euroopa Parlament, mis võib osutuda komistuskiviks. Nii sotsiaaldemokraatide S&D, roheliste kui ka Euroopa Rahvapartei fraktsioonid nõudsid nimelt, et Euroopa Komisjoni juhiks saaks üksnes valimiste esinumber ehk konservatiiv Manfred Weber või sotsiaaldemokraat Frans Timmermans.

Saksamaa Baieri liidumaa Kristlik-Sotsiaalsesse Liitu kuuluv Manfred Weber loobus kandidatuurist Euroopa Komisjoni presidendi kohale. Tema esindaja kinnitas, et Weber loobus ka konservatiive ühendava Euroopa Rahvapartei esinumbri mandaadist.

Ametisse astutakse enne selle aasta lõppu.