Kella 19.30 ajal märkasid G4S rannavalvurid Emajõe rannas, et vees on kaks alkoholijoobes meest.
Rannavalvurid kutsusid purjusujujad kaldale. Üks suutis seda iseseisvalt teha, teine hoidis ujumisala lõppu tähistavast poist kinni ja ei liikunud kuskile.

Rannavalvurid sõitsid paadiga mehe juurde. Umbes 30ndates eluaastates hädaline tunnistas vetelpäästjatele, et ei jaksa enam ujuda ega saa ise kaldale. Rannavalvurid tõmbasid mehe paati ja viisid ta kaldale.

Rannaliival kaotas raskes joobes mees teadvuse. Vetelpäästjad keerasid mehe külili ja hakkasid juba kiirabi kutsuma, kuid mees tuli teadvusele, ajas ennast püsti ning läks jälle vette. Üks rannavalvuritest jooksis talle järele ja juhatas ta kaldale.

Teine mees otsis samal ajal rannaliivalt oma riideid. Kõige tipuks läksid kaks purjus meest omavahel tülli kadunud suitsupaki pärast. Rannavalvurid kutsusid kohale G4S patrulli, kes mehed rannast minema juhatas. Purjus meestest jäi randa maha tühi viinapudel ja long drink’i taara.

2018. aastal uppus Eestis 43 inimest. Pooled neist olid joobes. Alkoholijoove on peamiseks meeste uppumise põhjuseks. Ohtlikuks osutub ka nõrk joove ja pohmell. Alkoholi tarvitanu väsib kiiresti, lisaks tekivad reflektoorsed südamevereringesüsteemi talituse häired. Kiiresti võib tekkida alajahtumine ja jäsemete verevarustus võib järsult halveneda.