Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA kajastas Trumpi visiiti täna ulatuslikult, vahendab BBC News.

Trump külastas Põhja-Koread nädalavahetusel pärast Jaapanis toimunud G20 tippkohtumist.

Kohtumiseks tegi ettepaneku Trump, kirjutades Twitteris: „Pärast väga tähtsaid kohtumisi, sealhulgas minu kohtumine Hiina presidendi Xiga, lahkun ma Jaapanist Lõuna-Koreasse (koos president Mooniga). Olles seal, kui Põhja-Korea esimees Kim seda näeb, kohtuksin ma temaga piiril/demilitariseeritud tsoonis lihtsalt et suruda ta kätt ja öelda tere (?)!”

Eile kinnitasid Trump ja Moon, et Kim võttis kutse vastu ja toimub „lühike kätlemine”.

Veidi aega pärast seda leidiski kohtumine aset.

KCNA nimetas kohtumist hämmastavaks sündmuseks, märkides, et vahetati ajaloolisi käepigistusi Panmunjomis, kohas, mis on olnud tuntud lõhestatuse sümbolina.

KCNA tsiteeris Kimi, kelle sõnul muutsid kohtumise vaid päevase etteteatamisajaga võimalikuks tema isiklikud head suhted Trumpiga.

Lubati jätkata heade tulemuste saavutamist, mis on teiste jaoks ennustamatud, ja teha tööd saladusliku jõuna, et saada üle paljudest raskustest ja takistustest tulevikus.

KCNA teatel leppisid riigijuhid kokku tiheda kontakti hoidmises tulevikus ning dialoogi jätkamises ja edendamises uue läbimurde tegemiseks Korea poolsaare tuumavabaks muutmiseks ja kahepoolsetes suhetes.