Trump vastas täna ajakirjaniku küsimusele, kas ta tõstatab kohtumisel kroonprints Salmaniga ajalehe The Washington Post koluminsti tapmise teema, vahendab uudistekanal BBC.

„Olen seoses Khashoggi mõrvaga Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis äärmiselt vihane ja kurb, kuid keegi ei ole näidanud otseselt näpuga saudide kroonprintsi Mohammed bin Salmani suunas,“ ütles Trump.

Ta märkis, et Saudi Araabia võtab juhtunut „väga tõsiselt“, ja lisas, et riik on „suurepärane liitlane“.

ÜRO eriraportöör Agnes Callamard on aga teist meelt, teatades alles eelmisel nädalal usaldusväärsetest tõenditest selle kohta, et kroonprints üheskoos teiste kõrgetasemeliste ametnikega oli Khashoggi tapmise taga. ÜRO raport "tõstatab mitu järelmit rahvusvahelisel tasandil, mis nõuavad rahvusvahelise kogukonna, sh ÜRO, kiireloomulist tähelepanu," rõhutas ta.

Jamal Khashoggi tapeti 2. oktoobril Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis.

Ka USA luure keskagentuur (CIA) jõudis mullu novembris valminud raportis järeldusele, et tõenäosus, et tapmise tellis bin Salman, on keskmine kuni suur. Teadmata on endiselt, kuhu kadus Khashoggi surnukeha. Tõenäoliselt lõikasid tapjad laiba tükkideks ja hävitasid selle, leidis CIA.