Soomes mõistis Oulu kohus eile 26-aastasele mehele karistuseks nelja aasta pikkuse vangistuse, kohtualune tunnistati kolmes alaealise seksuaalse ahistamise paragrahvis süüdi. Ohver oli 13-aastane.

Mohamed Ali Osman mõisteti süüdi lapse seksuaalses ahistamises raskendavatel asjaoludel, vägistamises raskendavatel asjaoludel ja lapse ahvatlemises seksuaalsuhete eesmärgil. Alaealise käest seksi ostmises kohus meest süüdi ei tunnistanud, sest tõendeid polnud piisavalt, kirjutab Soome rahvusringhääling YLE.

Intsidendid toimusid ühes eramajas mullu augustis ja septembris, lapse ahvatlemine aga oktoobris.

Süüdimõistetud mees ja ohver kohtusid Facebookis, sõbrunesid ja asusid sotsiaalmeedia vahedusel üksteisega suhtlema. Nad kohtusid kolmel korral ka mehe kodus.

Tegemist on Oulu lasteahistamisseeria viienda süüdimõistmisega. Arvatakse, et sama 13-aastast tüdrukut ahistasid mullu juuni ja oktoobri vahel kaheksa erinevat välismaalast. Kolmel juhul protsess veel kestab.

Süüdistaja Pia Mäenpää on varem YLE-le öelnud, et miski ei viita sellele, nagu oleks kohtualused ohvrit samal ajal ja samas kohas ahistanud. Mäenpää sõnul ei tundnud kohtualused ka teineteist, kuigi YLE info järgi elasid kolm neist samas vastuvõtukeskuses.

Politsei kinnitusel saabusid kõik neist Soome pagulaste või asüülitaotlejatena. Mõned on kvoodipagulased, teised asüülitaotlejad, kolmandatel oli aga juba Soome kodakondsus.