Tema sõnul on tegemist materjalidega, mis väärivad täiendavat uurimist sõltumatu ja erapooletu rahvusvahelise juurdlusorgani poolt, vahendab uudistekanal BBC.

ÜRO missiooni käigus kogutud "tõendid näitavad piisaval määral (prima face), et härra Khashoggi oli jõhkra ja ettekavatsetud tapmise ohver, mille kavandasid ja panid toime Saudi Araabia ametnikud," ütles Callmard juba veebruaris.

Ajalehe Washington Post kolumnist Khashoggi tapeti 2. oktoobril Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis.

Tema mõrva puudutav ÜRO raport "tõstatab mitu järelmit rahvusvahelisel tasandil, mis nõuavad rahvusvahelise kogukonna, sh ÜRO, kiireloomulist tähelepanu," lisas eriraportöör.

Ka USA luure keskagentuur (CIA) jõudis mullu novembris valminud raportis järeldusele, et tõenäosus, et tapmise tellis bin Salman, on keskmine kuni suur. Teadmata on endiselt, kuhu kadus Khashoggi surnukeha. Tõenäoliselt lõikasid tapjad laiba tükkideks ja hävitasid selle, leidis toona CIA.

Saudi Araabia võimude väitel ei ole kuningriigi juhtidel Istanbulis Saudi konsulaadis tapetud ajakirjaniku mõrvaga mingit seost ja selle sooritasid iseseisvalt tegutsema hakanud saudi agendid. Venemaa on teatanud, et usub saudide juttu.

Saudi Araabia võimud on mõrva tõttu algatanud uurimise 21 inimese vastu. Viit Istanbuli lennanud ja mõrva ajal Saudi Araabia konsulaadis viibinud isikut ähvardab surmanuhtlus.