Kui ABC Newsi peaankur George Stephanopoulos küsis eile Ovaalkabinetis Trumpilt, kas tema kampaania võtaks sellist informatsiooni välismaalastelt, näiteks Hiinalt või Venemaalt vastu või edastaks selle FBI-le, vastas ta: „Ma arvan, et võib-olla sa teeksid mõlemat.”

„Ma arvan, et sa võiksid tahta kuulata, kuulamises ei ole midagi halba,” jätkas Trump. „Kui keegi helistaks mõnest riigist, Norrast: „Meil on informatsiooni sinu oponendi kohta” - oo, ma arvan, et ma tahaksin seda kuulda.”

Trump ei olnud nõus sellega, et kui välisriigi valitsus annab informatsiooni poliitilise oponendi kohta, peetaks seda sekkumiseks USA valimisprotsessi.

„See ei ole sekkumine, neil on informatsioon – ma arvan, et ma võtaksin selle vastu,” ütles Trump. „Kui ma arvaksin, et midagi on valesti, läheksin ma võib-olla FBI-sse, kui ma arvaksin, et midagi on valesti. Aga kui keegi tuleb välja uuringuga oponendi kohta, eks, nad tulevad välja uuringuga oponendi kohta, „oo, helistame FBI-sse”. FBI-l ei ole piisavalt agente, et selle eest hoolitseda. Kui sa lähed ja räägid, ausalt, mõne kongresmeniga, nad kõik teevad seda, on alati teinud ja nii need asjad käivad. Seda nimetatakse uuringuks oponendi kohta.”

Trump kurtis tähelepanu üle, mida saab tema poeg Donald Trump Jr oma rolli pärast nüüd kurikuulsas Trump Toweri kohtumises 2016. aasta juunis. Stephanopoulos küsis, kas Trump Jr oleks pidanud edastama venelaste pakutud „pori” tollase presidendikandidaadi Hillary Clintoni kohta FBI-le.

„Keegi tuleb ja ütleb: „Hei, mul on informatsiooni sinu oponendi kohta,” kas sa helistad FBI-sse?” küsis Trump vastu.

„Ma ütlen sulle midagi, ma olen näinud oma elus palju asju. Ma ei arva, et ma oleksin kogu oma elus FBI-sse helistanud. Kogu oma elus. Sa ei helista FBI-sse. Sa viskad kellegi oma kabinetist välja, sa teed mida iganes sa teed. Ohh, lõpeta ära, elu ei käi nii,” lausus Trump.