59-aastane Horn oli aastaid pantvangis terroriorganisatsiooni Abu Sayyaf käes. Täna hommikul teatas Filipiinide armee, et hollandlane sai surma, kui põgenes armee ja Abu Sayyafi vahelise tulevahetuse ajal. Üks tema valvuritest lasi ta maha, teatas armee, vahendab NOS.

Hollandi välisminister Stef Blok ütles, et on kohutavast sündmuste käigust šokeeritud ja tunneb väga kaasa Horni lähedastele.

Kohaliku armeekomandöri sõnul ründas armee täna hommikul umbes 30 Abu Sayyafi võitlejat. Lahing kestis umbes poolteist tundi. Kuus võitlejat sai surma ja 12 haavata. Väidetavalt ei teadnud armee, et Horni hoiti selles laagris.

Horn oli 2012. aastal koos ühe šveitslasega linnuvaatlusretkel Filipiinide Sulu saarestikus. Nad otsisid üht teatud kohalikku linnuliiki, kui nad rööviti. Šveitslasel õnnestus 2014. aasta lõpus põgeneda, kui armee ründas laagrit, kus neid kinni hoiti. Horn oli siis liiga nõrk, et põgeneda.

Pikka aega oli Horni olukord teadmata. Jaanuaris teatas kohalik meedia, et Horn on elus ja suhteliselt hea tervise juures. Tsiteeriti üht meest, kes oli koos hollandlasega vangis olnud ja kes vabastati.