Tai plaanib välismaalastele kohustuslikku tervisekindlustust


Tai ajakirjanduse väitel külastasid hädas välismaalased mullu Tai meditsiiniasutusi 3,4 miljonil korral, kuid oma arved jätsid 680 000 patsienti maksmata, Nüüd tahab Tai hakata kõiki turiste ja pensionäridest püsiresidente kohustuslikus korras kindlustama. Esialgu on plaanitud kindlustuse eest kõigilt riiki saabujailt nõuda 100 bahti (2,81 eurot), kuid kui hea kindlustuse selle eest saab, on teadmata.

Odavlennuliini abil teemante vedamas

NAPIKAS: Rita Orale mõeldud hinnalised juveelid jõudsid pärast vintsutusi siiski kohale.


Hajameelne kuller unustas mai keskel Nice’i lennujaamas maandununa Easyjeti lennukisse oma mantli ja ka 3,5 miljoni euro väärtuses juveele sisaldanud pakikese, mis oli mõeldud lauljatar Rita Orale, kes pidi neid kandma Cannesi filmifestivalil. Hinnaline pagas oli juba tagasiteel Inglismaale, kui asi ilmsiks tuli. Teemandipakk leiti ja jõudis pärast mõningaid väntsutusi lõpuks Cannesi.

Finnair ja China Southern jagavad koode


1. juunist on Finnairi Helsingi-Guangzhou lend müüdav ka veel hiljuti Skyteami allianssi kuulunud China Southerni lennunumbri all ning Finnairi lennuvõrk Hiinas kasvab omakorda viie sihtkoha võrra.

Heathrow’ lennujaam hakkab autojuhtidelt raha võtma


Londoni ja Euroopa suurim lennuväli Heathrow peab plaani hakata kuni 15naelast tasu võtma isegi neilt sohvritelt, kes vaid korraks peatuvad. Lisamaksu kehtestamine peaks parandama õhukvaliteeti lennuvälja piirkonnas.

Millise tagasilöögi annab lennufirma kadumine?


Märtsis hingusele läinud odavlennufirma WOW Airi pankrot annab Islandi turismisektoris juba praegu tunda. Saareriigi keskpanga andmetel on WOW kadumisega seostatava majanduslanguse suurus 0,4 protsenti. Turism moodustab Islandi sissetulekutest umbes 10 protsenti. WOW oli Icelandairi järel teine suurem lennufirma Islandil.

REISIDIILID

UNITED: edasi-tagasi lennud Helsingist koostöös Star Alliance’i partneritega Trinidadile ja Tobagole alates 489 € oktoobrist detsembrini. supersaver.fi

QATAR AIRWAYS: edasi-tagasi lennud Londonist Johannesburgi alates 448 € detsembrist aprillini. lol.travel

TAP AIR PORTUGAL: ühe suuna äriklassilennud marsruudil Dublin-Lissabon-Chicago alates 619 € juunist aprillini. flytap.com