Juhtunut pealtnäinud Delfi lugeja kirjeldab, et koolimajja sisenes mees, kes kasutas 5. klassi õpilase suhtes vägivalda. Seejärel kõndis ta mööda koridori edasi ja tõukas talle vastu kõndinud 15-aastast õpilast. Noormees, teadmata, et mees on agressiivne, palus tal olla ettevaatlik. Seepeale võttis mees relvataolise eseme, millega ta õpilast ähvardas ning siis koolist lahkus.

Narva politseijaoskonna noorsoopolitseinik Andrei Jarovoi sõnas, et 38- aastane mees tuli hiljem ise Sillamäe konstaablijaoskonda, kus ta kuriteos kahtlustatavana kinni peeti. „Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse. Lisaks kohtueelse menetluse läbiviimisele pakume omalt poolt koostöös kooliga igakülgset abi ja tuge lastele, kes selle vahejuhtumiga on otseselt seotud või sattusid seda pealt nägema.“

Delfi lugeja mäletab, et sarnane juhtum oli koolis ka 5-6 aastat tagasi, kui agressiivne lapsevanem andis keretäie tema tütart kiusanud poisile. Pärast seda lubas valvur võõraid kooli ainult eelneva kokkuleppe alusel.

Kooli direktor Irina Lju ütles, et on kahetsusväärne, et mees sai relvaga takistusteta kooli siseneda. Ta tõdes, et kuna hommikuti saadavad vanemad oma lapsi koolimajja, siis ei tekitanud mees, kes 5. klassi tüdrukuga koos kooli tuli, ka valvurites kahtlust. Samuti on neil keeruline olukorda hoomata, kui majas liigub korraga palju inimesi nagu enne tundide algust. Liu kinnitas, et kool tegeleb turvasüsteemide parandamisega.

„Vägivald ja relvadega ähvardamine ei ole lahendus ühelegi probleemile, seda enam ei sobi vägivald koolimajja. Suhtume Sillamäe Vanalinna kooli juhtumisse väga tõsiselt. Täiskasvanu ülesanne on õpetada lastele probleemide lahendamist ilma vägivallata, seega ei saa laste kallal jõu tarvitamine kunagi olla õige lahendus," ütles prokurör Ragnar Plistkin.

Meest ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Põhjarannik kirjutab, et mehe käik kooli tulenes sellest, et tüdrukut, keda ta kooli saatis, kiusatakse vaimselt ja füüsiliselt. "Tolle tüdruku ema püüdis koolis sellele probleemile lahendust leida, ent nähtavasti ei olnud koolist nii palju abi, nagu oleks võinud ja pidanud. Ning küllap otsustasid nad seetõttu konflikti niimoodi lahendada," edastas Põhjarannikuga rääkinud naine oma samas klassis õppiva tütre sõnu.

Noorsoopolitsenik Jarovoi sõnul teeb politsei koolidega pidevat koostööd, et koolikiusamist ära hoida. „Koolil on väga suur roll koolikiusamise ennetamisel ja märkamisel. Muuhulgas on koolidel hea võimalus liituda SA Kiusamisvaba Kooli projektiga, mis pakub koolidele ja õpilastele loenguid ja tõstab teadlikkust koolikiusamise ja selle kahjulike tagajärgede osas,“ lisas ta.