Põhja-Korea tulistas välja mõned väikesed raketid, mis ärritasid osa minu töötajaid ja ka teisi inimesi, kuid mitte mind,“ säutsus Trump oma Twitteri kontol, väisates liitlast Jaapanit, mis tunneb endale lähedal asuva Põhja-Korea rakettide pärast tõsist muret.

Ta jätkas, kiites diktaator Kimi ja rünnates USA opositsiooni. „Usun, et president Kim hoiab lubadust, mille ta mulle andis. Ta ka naeratas, kui kutsus [demokraatide võimalikku presidendikandidaati] Joe Bidenit madala-IQga indiviidiks ja hullemaks. Võib-olla saadab see mulle signaali?“ kirjutas president Trump.

USA riiklik julgeolekunõunik John Bolton ütles aga laupäeval, et raketikatsetused läksid vastuollu ÜRO resolutsioonidega, mistõttu tuleks kaaluda sanktsioonide tugevdamist, mitte neist loobumist. Ta avaldas USA-poolset valmisolekut jätkata Pyongyangiga kõnelusi edasiste sammude tegemiseks.

Põhja-Korea tulistas mai algul üle pika aja Jaapani merre mitu lühimaaraketti.

Teadaolevalt oli see esimene taoline raketikatsetus enam kui aasta jooksul, mil Pyongyang lubas korduvatel kõnelustel ameeriklastega nendega tagasi hoida. Tõenäoliselt viis katsetuseni rahulolematus jätkuvate sanktsioonidega. USA kutsub enne sanktsioonidest loobumist riiki üles astuma nähtavaid ja tõsiseltvõetavaid samme tuumarelvadest loobumiseks.

Ajal, mil raketikatsetus toimus, ei pidanud Põhja-Korea läänega kõnelusi.