On traditsiooniks saanud, et lugejad-vaatajad saavad Delfi TV vahendusel kaasa elada valimistulemuste saabumisele ning meie ajakirjanikelt esimesed eksperthinnangud pärast tulemuste selgumist.

Nii ka sel korral – pühapäeval 26. mail kell 22.30 algavas otsesaates, kuhu on tulemas põnevaimad külalised tänavustelt valimistelt.

Kumb saab rohkem hääli, kas sotside ridades kandideeriv favoriit Marina Kaljurand või Reformierakonna raudvara, Euroopa Komisjoni volinik Andrus Ansip? Kas Isamaa saab üldse koha europarlamenti, kuhu nende esinumbrina ihkab saada poliitiline uustulnukas, endine kaitseväe juhataja Riho Terras?

Kas Yana Toom jätkab oma Brüsselitööd või peab leidma uue väljakutse Eestis EKRE-ga valitsuse teinud Keskerakonnas? Kas Keskerakonna mässaja Raimond Kaljulaid suudab nn Tarandit teha ja üksikkandidaadina europarlamenti valituks osutuda?

Südaööks on hääled üle kogu Euroopa loetud, tulemused käes ja kandidaadid räägivad meie otsestuudios, mis läks hästi või mis neil puudu jäi.

Tegelikud niiditõmbajad?

Milline on elu Brüsseli eurokoridorides inimestel, kes seisavad poliitikute selja taga? Kas nemad on tegelikud niiditõmbajad? Kuluaaridesse heidavad valgust Eesti europarlamendi saadikute kauaaegsed nõunikud Kadri Kopli ja Stinne Loo.

Kohal on ka Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets, kes räägib, millised katsumused Euroopa Liitu lähemas tulevikus ees ootavad.

Aga kas sellist Euroopat me Eestis tahtsimegi? Milline saab Eesti ja Brüsseli suhe olema? Sel teemal arutlevad eurosaadikuna taasvalituks saada lootev Urmas Paet (Reformierakond) ja oma jalga esimest korda europarlamendi ukse vahele lükkav Jaak Madison (EKRE).

Euroopa Parlamendi valimiste otsesaadet juhivad Eesti Päevalehe uudistejuht ja tegevtoimetaja Mihkel Tamm ning reporter Heliis Nemsitsveridze.

Puudu ei ole ka otselülitused erakondade valimispidudele ning et tegu on üleeuroopaliste valimistega, räägime ka oma korrespondentidega Madridis ja Londonis sealsetest meeleoludest.

Otsesaade alustab Delfi TV-s juba sel pühapäeval kl 22.30!