Pärast pahameeletormi tunnistas Bahlsen, et tema sõnad olid sobimatud, vahendab BBC News.

„Oli viga võimendada seda debatti mõtlematute vastustega,” ütles Bahlsen.

Firma Bahlsen, mis toodab Choco Leibnizi küpsiseid, kasutas aastatel 1943-1945 umbes 200 sunnitöölist, kellest enamik olid naised natside okupeeritud Ukrainast.

Skandaal sai alguse eelmisel nädalal, kui Bahlsen ütles turunduskonverentsil: „Ma olen kapitalist. Ma oman veerandit Bahlsenist, see on suurepärane. Ma tahan osta purjejahi ja muud sellist.”

Kuigi Saksa majanduslehe Handelsblatti teatel publik plaksutas ja naeris kaasa, süüdistasid mõned sotsiaalmeedia kasutajad pärijannat taktituses ettevõtte sunnitöö kasutamise suhtes minevikus, tehes selliseid kergemeelseid avaldusi oma varanduse kohta.

Intervjuus ajalehele Bild vastas Bahlsen: „See oli enne minu aega ja me maksime sunnitöölistele täpselt sama palju kui Saksa töölistele ja kohtlesime neid hästi.”

Bahlsen lisas, et ettevõttel pole midagi, milles end süüdi tunda.

Need kommentaarid ainult suurendasid skandaali.

Natside sunnitöö dokumentatsioonikeskus Berliinis teatas Twitteris, et „Bahlseni perekonna liikmetel on suur lünk teadmistes”.

Bahlsenit kritiseeris ka 97-aastane teadlane Guy Stern, kelle pere hukkus holokaustis. Stern ütles ajakirjanikele, et Bahlsen räägib sunnitöölistest pärijanna kõrgest vaatepunktist.

„See, kes pärib sellise suure varanduse, pärib ka vastutuse ega tohiks olla nii ülbe,” ütles Saksa sotsiaaldemokraatide peasekretär Lars Klingbeil.

Ajaloolane Felix Bohr ütles Der Spiegelile, et kuigi Bahlsen ei saa muuta oma firma minevikku, peab ta ajaloolise vastutusega silmitsi seisma.

Bahlsen vabandas ja tunnistas, et tema kommentaarid olid mõtlematud.

„Miski ei saaks minu mõtetest kaugemal olla, kui natsionaalsotsialismi või selle tagajärgede pisendamine,” ütles Bahlsen eile oma avalduses.

Ta lisas, et mõistab vajadust õppida rohkem ettevõtte ajaloo kohta.

„Järgmise põlvkonnana on meil vastutus oma ajaloo eest. Ma vabandan siiralt kõigi ees, kelle tundeid ma olen riivanud,” ütles Bahlsen.