Ametnikud teatasid, et soov esitati kirjalikult ja see pidi olema osa kahe riigi vahelisest kultuurivahetusest. Ühel hetkel nõudsid põhjakorealased, et see lisataks tuumadesarmeerimise alasesse ühisavaldusse. Samuti tahtsid põhjakorealased orkestrite vahetust kahe riigi vahel, vahendab ABC News.

„Kuigi me ei jõudnud Korea Rahvademokraatliku Vabariigiga Hanois kokkuleppele, vahetasime me üksikasjalikult arvamusi ja kahandasime lõhet mitmetes küsimustes,” ütles USA välisministeeriumi ametnik ABC Newsile.

Mingile kokkuleppele veebruaris toimunud kohtumisel Hanois ei jõutud. Selle asemel kõndis Trump läbirääkimiste lauast minema, sest tema sõnul ei vastanud Kimi nõudmised sanktsioonide osas USA nõudmistele täieliku tuumadesarmeerimise osas.

Korvpallidiplomaatiat on aga kirgliku korvpallifänni Kimiga varem harrastatud. Kim on öelnud, et armastab korvpalli Šveitsi erakooli ajast ning tal oli kombeks kanda Chicago Bullsi särki ja Nike tosse.

President Barack Obama administratsiooni ajal kaalusid välisministeeriumi ametnikud korvpallurite saatmist Põhja-Koreasse diplomaatilistele jõupingutustele tõuke andmiseks, on teatanud ajaleht Washington Post.

Korvpallifänn oli ka Kim Jong-uni isa Kim Jong-il, kes tahtis, et USA saadaks Põhja-Koreasse Michael Jordani.

Jordan keeldus pakkumisest. Selle asemel kinkis USA tollane välisminister Madeleine Albright 2000. aastal põhjakorealastele Jordani autogrammiga palli.

Kim Jong-un on sõbrustanud endise Chicago Bullsi mängija Dennis Rodmaniga, kes on külastanud Pyongyangi koos Harlem Globetrottersiga ja aidanud Põhja-Korea rahvuskoondist.