Õnnetus juhtus Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 74. kilomeetril. Kokku osales õnnetuses kuus sõidukit: sõiduauto Volkswagen, sõiduauto Toyota, kaubikud Renault Master ja Renault Trafic, veoauto Volvo ja sõiduauto Renault.

Õnnetuse tagajärjel hukkus Volkswageni tagaistmel olnud 22-aastane naine, keda meedikud kohapeal tulemusteta elustada püüdsid. Autos oli veel kaks inimest, kes vigastada ei saanud. Mõlemas Renault kaubikus oli üks inimene, mõlemad mehed said viga ja toimetati haiglasse. Veoautos ning sõiduautodes Renault ja Toyota olnud inimesed vigastada ei saanud. Veoauto sai kahjustada, kui riivas õnnetuses osalenud Renault Traficut ja sõiduauto Renault sai kahjustada, kui sai pihta avariis osalenud autode detailidega.

Paide politseijaoskonna välijuht Raimond Innos rääkis, et esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui Tallinnast Tartu poole sõitnud kaubik Renault Trafic kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku Tartust Tallinna suunas liikunud Renault Masteriga. „Selle kokkupõrke tagajärjel paiskus Renault Master paremale teelt välja. Praeguseks kogutud info viitab, et Renault Masteri taga sõitnud Volkswagen kaotas mingil põhjusel juhitavuse, kaldus vastassuunda ja põrkas seal kokku Tallinnast Tartu poole sõitnud sõiduautoga Toyota,“ selgitas Innos.

„Kõik õnnetuses osalenud autode juhid olid kained ja esialgsetel andmetel oli kõigil autodes olnutel kinnitatud turvavöö. Mis põhjusel sõidukid vastassuunda kaldusid, selle peab välja selgitama alustatud kriminaalmenetlus, aga liikluses võivad traagiliste tagajärgedeni viia esiti tähtsusetuna tunduvad asjad. Sellepärast on ülioluline keskenduda vaid liikluses toimuvale ja hoida pikivahet, et oleks aega reageerida, kui selleks vajadus tekib,“ lisas välijuht.

Jaga
Kommentaarid