Kohus tunnistas Dronikovi eriti julma mõrva eest süüdi ning mõistis talle 16 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Lisaks mõisteti mees süüdi kehalises väärkohtlemises, mille eest määrati talle kolm kuud vangistust. Kuna karistusseadustik näeb ette, et kergem karistus saab kantuks raskema karistuse kandmisega, jääb liitkaristusena Dronikovil trellide taga veeta 16 aastat.

Vangistuse alguseks loetakse eelmise aasta aprilli keskpaika, kui Dronikov vahistati kahtlustatuna tütarlapse mõrvas.

Mehe kanda jäävad ka menetluskulud.

2018. aasta 15. aprillil leiti Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuva õmblusvabriku hoovist 15-aastase Nastja surnukeha. 12 tundi hiljem peeti Narvas kinni toona 18-aastane noormees, kellele esitati kahtlus tütarlapse mõrvas.

Juhtunu šokeeris avalikkust oma julmusega. Tapetud neiu sõbranna rääkis Delfile, et tütarlaps oli hiljuti lõpetanud suhte noormehega, kes oli vägivaldne ning läks tüdrukule mitmel korral kallale.

Enne surma helistas sõbrannale tüdruku õde, kes rääkis, et tütarlaps on kodust ootamatult lahkunud: ta oli koos kellegagi teadmata kodust lahkunud ning lülitanud välja oma mobiiltelefoni. Hommikul teavitati kadumisest ka politseid, kust saadi teada, et leitud oli tütarlapse surnukeha.

Surnukeha leidis koertega jalutanud kohalik naine. Naine avaldas hiljem vene Delfile, et surnukeha oli lebanud kergesti märgatavas kohas, jalgraja lähistel. "Keegi märkas kindlasti surnukeha juba enne mind, kuid jättis sellest lihtsalt teatamata," vahendas portaal mullu kevadel.

"Ma läksin tüdruku juurde, kuid oli selge, et ta ei hinganud enam. Ta oli riides, kuid sedavõrd läbi pekstud ja verega kaetud, et oli raske hinnata isegi tema vanust. Mul ei olnud telefoni kaasas ja jooksin naabri juurde, kes kutsus politsei,” rääkis surnukeha leidnud naine.