Trumpi pressisekretär Sarah Huckabee Sanders ütles reedel, et vestlus kestis presidentide vahel enam kui tund aega, mille jooksul võeti jutuks ka eriprokuröri raport venelaste sekkumisest USA valimistesse, vahendab uudistekanal BBC.

Teemat puudutati väga lühidalt, väitis Sanders.

Trump ise kirjeldas oma Twitteri kontol, et arutas president Putiniga „Vene pettust“.

Tema sõnul oli tal „pikk ja väga hea vestlus president Putiniga Venemaalt“. „Ja nagu olen alati öelnud, ka juba enne seda, kui nõiajaht (uurimine -toim) alguse sai: saada läbi Hiina ja Venemaaga ei ole halb,“ säutsus ta. „Arutasime kaubandust, Venezuelat, Ukrainat, Põhja-Korea olukorda, tuumarelvade kontrolli ja isegi „Vene pettust“.“

USA eriprokuröri raport, mis uuris Trumpi kampaania suhtlust Venemaaga, aga ka võimalikku riigipeapoolset õigusemõistmise takistamist, tehti pea täielikult avalikuks mõne nädala eest: uurimise tulemusel jõuti järeldusele, et venelaste operatsioon valimistesse sekkumiseks oli ulatuslik ja süstemaatiline ning sellest sai kasu ka Trumpi kampaania, ent seda ilma omapoolse otsese tahteta. Õigusemõistmise takistamise küsimuses heitis eriprokurör kinda Kongressile, võtmata ise ühest seisukohta.