Rosenstein on muu hulgas uurinud seoseid Venemaa ja Trumpi 2016. aasta kampaania vahel. Ilmselgelt oli ta seetõttu Trumpi jaoks mustas nimekirjas. BBC kirjutab, et Rosenstein lahkub ametist 11. mail.

Lahkumiskirjas - tea, irooniaga või mitte - kiitis ta Trumpi lahkust ja head huumorimeelt. Meenutuseks - omal ajal on Trump näiteks Twitteris avaldanud säutsu, kus karikatuur sellest, kuidas Rosenstein on trellide taga.

Kuuldused Rosensteini lahkumisest liikusid juba mullu sügisel. Ajaleht The New York Times kirjutas toona, toetudes anonüümsetel allikatele, et asejustiitsminister Rosenstein tegi eelmisel aastal ettepaneku salvestada salaja president Trumpi ja rääkis ametnikega põhiseaduse punktist, mille rakendamisel saaks riigipea ametist tagandada.

Ajalehe väitel rääkis Rosenstein võimalusest Trump tagandada pärast seda, kui president vallandas tunamullu kevadel FBI direktor James Comey, sest ametnik keeldus talle vandumast isiklikku lojaalsust ja loobumast Vene juurdlusest, mida Trump nimetab temavastaseks "nõiajahiks".