Viljandi politsei piirkonnavanema Meelis Lille sõnul tuvastas politsei kiirtestiga, et nii autojuht kui ka kaassõitja olid narkootilist ainet tarvitanud. Mõlema suhtes tehti väärteomenetlus ja kummalegi mõisteti 100eurone trahv.

Vaevalt täisikka jõudnud automanikku tundev noormees iseloomustas teda kui normaalset poissi. "Ei ole mingi pätt ega kaabakas. Ei tea, mis talle pähe läks, aga küllap see narkootikum oli," arvab ta.

Delfi on varasemalt kajastanud, et 13. aprilli õhtul kella 22 paiku märkas politseipatrull Viljandimaal Mustla alevikus välismaise registreerimisnumbriga BMW-d, mida otsustati kontrollida, kuid sõidukijuht eiras peatumismärguannet ning põgenes. Patrull järgnes masinale, kuni Unametsa külas BMW äkitsi peatus, mehed hüppasid autost välja ja põgenesid metsa suunas.

Patrullid piirasid perimeetri ja võtsid metsaala oma kontrolli alla. "Vähem kui tunni möödudes pidas politsei perimeetris kinni Audi, kust avastati üks põgenenud meestest. Selgus, et 18-aastane kohalik noormees oli naabertalust endale metsaserva ema järele kutsunud, et koju saada. Teine, 25-aastane kohalik mees tabati mõni minut hiljem maastikul läbiviidud otsingu käigus põõsas kössitamas," vahendas politsei operatiivjuht.