Politseinikud saabusid Ilham Ibrahimi luksuskorterisse pärast pommirünnakuid. Luureallikate sõnul sai aga kolm politseinikku surma, kui naine seal pommi õhkis, vahendab Daily Mirror.

Vennad Ibrahimid olid jõuka vürtsikaupmehe Mohammed Yusuf Ibrahimi pojad.

Politsei kuulab Mohammed Yusuf Ibrahimi ja tema noorimat, 30-aastast poega Ijas Ahmedi teadete kohaselt üle. Veel üks vend, Ismail on teadete kohaselt tagaotsitav ja tal võib olla elutähtsat informatsiooni väljaõppelaagrite kohta, mida enne rünnakuid kasutati.

„See oli rakuke, mida inspireerisid Islamiriik ja selle sõnum,” ütles India luureteenistuse allikas väljaandele Firstpost. „On siiski võimalik, et tegelikke tegijaid juhtisid regionaalsed võrgustikud, mitte Islamiriigi keskne juhtkond.”

„See oli üksik terrorirakuke, mida opereeris üks perekond,” ütles juurdlusega seotud allikas. „Neil oli raha ja motivatsioon. Nad opereerisid seda rakukest ja usutakse, et nad mõjutasid oma laiendatud perekonda.”

Islamiriik avaldas pildi, millel on väidetavalt seitse enesetaputerroristi koos rünnaku kavandajaga, kes veresauna koordineeris.

Pildi avaldas Islamiriigi ametlik häälekandja Amaq, mille teatel oli rünnakute kavandaja äärmuslik islamivaimulik Zahran Hashim.

Hiljem avaldati ka video, mis näitab väidetavalt, kuidas enesetaputerroristid Hashimile truudust vannuvad.

Seitsme fanaatiku näod on kaetud, aga varem teatati, et nende nimed on Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara’a, Abu Muhammad ja Abu Abdullah.

Mehed seisavad pildil Islamiriigi lipu ees.