PPAst kinnitati Delfile, et Kuusik peatati Rakveres 4. märtsil lubatud sõidukiiruse ületamise tõttu. Sõiduki kiiruseks mõõdeti 74 km/h kohas, kus lubatud kiirus on 50 km/h.

Kontrollimisel tuvastati juhil ka alkoholi tarvitamise tunnused. Politsei koostas väärteomaterjali kiiruseületamise ning mootorsõidukijuhile lubatud alkoholi piirmäära ületamise kohta liiklusseaduse §224 lg1 ja §227 lg 2 alustel.

"Kuna juht avaldas kahetsust ning oli valmis läbima mõjutusprogrammi KOJU, siis väärteomenetlus lõpetati rahatrahvi määramata. Kui seda kohustust ei täideta 10 kuu jooksul, siis võib politsei väärteomenetluse taas avada," märkis PPA pressiesindaja Tuuli Härson.

Kuusik jäi vahele valimisöö järgsel hommikul. Ta tunnistas seda avalikult ERRile antud intervjuus. "Aga juhtus tõesti nii, et kuna kiirustasin, siis ei jõudnud hommikust süüa ja tühja kõhu pealt leiti väljapuhutavas õhus – ütlen mälu järgi – 0,14 promilli," märkis ta. "Politseivõimud leidsid, et ma ei ole ühiskondlikult ohtlik tegelane ja mulle pakuti võimalust osaleda liikluskoolitusel. Seda võimalust ma ka kasutasin."

Tegelikkuses 0,14 promilli eest vastutusele ei võeta, kuid tõenäoliselt mõtles Kuusik selle arvuga alkoholisisalduse milligramme väljahingatavas õhus. Promill tuleneb selle arvu kahekordistamisega - seega oli Kuusikul joove 0,28 promilli.

Et ta ka kiirust ületas ja just seepärast auto esmalt kinni peeti, jättis ta mainimata.