„Venemaa valitsus püüdis sekkuda meie valimisprotsessi,” ütles Barr tänasel pressikonverentsil, vahendab CNN.

Barr lisas, et eriprokurör ei leidnud mingit kokkumängu ühegi ameeriklase poolt.

„Eriprokurör ei leidnud mingeid tõendeid, et ükski ameeriklane, sealhulgas keegi, kes oli seotud Trumpi kampaaniaga, oleks konspireerinud või koordineerinud Venemaa valitsusega või Internetiuuringute Agentuuriga selle ebaseadusliku skeemi läbiviimist,” ütles Barr. „Teisiti öeldes, eriprokurör ei leidnud mingit kokkumängu ühegi ameeriklase poolt Internetiuuringute Agentuuri ebaseadusliku tegevusega.”

Barri sõnul on eriprokuröri raportis üksiksasjalikult juttu Venemaa jõupingutustest arvutite häkkimiseks ning dokumentide ja e-kirjade varastamiseks demokraatlikult parteilt ja Hillary Clintoni kampaanialt.

Eesmärk oli Barri sõnul lõpuks need dokumendid avaldada.

Barr ütles, et kuigi eriprokurör Mueller ja tema meeskond uurisid mitmeid seoseid või kontakte Trumpi kampaaniaametnike ja Venemaa valitsusega seotud isikute vahel, ei leidnud nad mingeid tõendeid kokkumängu kohta.

„Pärast nende kontaktide ülevaatamist ei leinud eriprokurör mingit vandenõud USA seaduste rikkumiseks Venemaaga seotud isikute ja Trumpi kampaaniaga seotud isikute osalusel,” ütles Barr.

„Seega see on kokkuvõte. Pärast ligi kaheaastast uurimist, tuhandeid ülekuulamisele kutsumisi ja sadu ordereid ja tunnistajate ülekuulamisi kinnitas eriprokurör, et Venemaa valitsus toetas jõupingutusi 2016. aasta presidendivalimistesse ebaseaduslikuks sekkumiseks, aga ei leidnud, et Trumpi kampaania või muud ameeriklased oleksid nende skeemidega kokku mänginud,” ütles Barr.