Eesti esindus Moskvas on algusest peale, alates 1921. aastast, tegutsenud ühes ja samas majas. Saatkonna hoone kujutab endast 1903. aastal arhitekt Aleksei Štšeglovi projekti järgi ehitatud varases juugendstiilis linnahäärberit, mis asub Moskva ajaloolises keskosas Malõi Kislovski ja Kalašnõi põiktänava vahelises kvartalis – Kremli, Arbati väljaku ja Konservatooriumi vahetus läheduses.

Rikkalikult kaunistatud interjööris on näha eklektika ja vara-juugendlikke elemente: kristall-lühtrid, stukk-kaunistustega laed ja marmorkaminad. Kaheksakümnendatel aastatel ehitati juurde moodsamas võtmes külalistemaja, millest tänaseks on kujundatud töötajate eluruumid ja kus asub ka konsulaat.

Välisministeerium viis aastatel 2014-19 koostöös Riigi Kinnisvara ASi ning Inseneribüroo Teloraga läbi saatkonnahoone põhjalikud rekonstrueerimistööd. Projekteerimistöid alustati 2014. aastal. Hoone peaprojekteerija on Innopolis Insenerid OÜ ning arhitektuurse ja sisearhitektuurse projekti autorid KAOS Arhitektid meeskond koosseisus Toomas Adrikorn, Margit Argus, Margit Aule ja Kaiko Kerdmann.

Ehitustööde peatöövõtu leping Nordeo E AS-ga sõlmiti 2016. aastal ning ehitustöid alustati sama aasta sügisel. Ehitustööde esimeses etapis rekonstrueeriti saatkonna konsulaadi ruumid ning elukorpus. Hoone ajaloolise osa ehitustööd algasid 2018. aasta alguses ning lõppesid 2019. aasta jaanuaris.

Tööde käigus korrastati ka saatkonna ajalooline mööbel SA Eesti Vabaõhumuuseum konserveerimis- ja digiteerimiskeskus Kanuti poolt. Välisministeeriumi poolt korraldatud kunstikonkursi tulemusel hakkavad renoveeritud saatkonnahoonet kaunistama Eesti kaasaegne kunst.

Projekti kogumaksumuseks kujunes 20 miljonit eurot.